Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: Jakriborg

Beskrivning: När man söker på Jakriborg på Eniro och Hitta så är det svårt att få några bra träffar, vilket vi egentligen tycker är konstigt
eftersom det är en plats väl värt ett besök. Jakriborg ritades av arkitekterna Robin Manger och Marcus Axelsson och uppfördes som en modern hansastad. Arkitekturen leder tankarna till Tyskland och Danmark och hela området är byggt i samma enhetliga byggstil.

I dagsläget så hyrs lägenheter ut och man planerar att långsamt bygga ut området i samma enhetliga stil som tidigare. Projektet har varit kritiserat och hyllat på samma gång. På den negativa sidan lyfts främst fram de opraktiska byggnaderna och risken för att man inte ska kunna fylla området med hyresgäster så att det blir en spökstad. På den positiva sidan lyfter man fram det ifrågasättande och provokativa i att gå emot dagens statsplanering och förortsbyggande.

Om du knappar in Hjärup i någon av sökmotorerna så kommer du närmst på kartan, här ligger även Jakriborg. Har du vägarna förbi tycker vi definitivt att du ska stanna. Ta en fika eller ät lite mat hos de lokala företagen för att stödja detta udda projekt.

Landskap: Skåne
Län: Skåne
Kommun: Staffanstorp
Ort: Jakriborg

Övrigt:

Typ: Byggnation

Terräng: Ingen information ännu.
Länk:
Decimalkoordinater: 55.674824, 13.135476
Koordinater grader: 55°40'29.3664 N , 55°40'29.3664 Ö
Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.