Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: Metallicastenen

Beskrivning: Innan Metallica var riktigt stora som hårdrocksband i Sverige så råkar de ut för en tragisk olycka på väg mellan två spelningar. Den 24 årige basisten Clifford Lee Burton avlider i en bussolycka och bandets karriär var nära att ta slut utanför Dörarp i Sverige.

Bandet hade spelat på Solnahallen tillsammans med Anthrax inför blygsamma 2700 personer och den 27 september 1987 åkte turnébussen från Stockholm mot Köpenhamn där bandet skulle spela på Saga. Utanför Dörarp fick bussen sladd i det hala väglaget och voltade ut på en åker. Den 24 årige basisten slungades ut ur fönstret och hamnade under bussen där han avled.

Efter ett projekt via Metallicas fansite så ordnar ett antal fans en minnessten efter Clifford Lee Burton som placeras ut vid en ceremoni 2006. Läs mer på http://www.cliffinourminds.com/.

Om du har vägarna förbi så stanna gärna och hedra en av rockvärldens absolut största basister.

Landskap: Småland
Län: Kronoberg
Kommun: Ljungby
Ort: Dörarp

Övrigt: Minnesstenen har flyttats från en tidigare angiven plats, några hundra meter norrut på samma väg. Koordinaterna som är angivna här är uppdaterade.

Typ: Minnessten

Terräng: Ingen information ännu.
Länk: http://www.cliffinourminds.com/
Decimalkoordinater: 57.00041, 14.00248
Koordinater grader: 57°0'1.476 N , 57°0'1.476 Ö
Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.