Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: De sjungande stenarna

Beskrivning: Vid Wreta gård hittar du en kulturpark med stora stenblock i Kolmårdsmarmor där andliga sånger och psalmer har huggits in. Som kuriosa kan nämnas att transportstyrelsen inte har märkt ut detta som en sevärdhet eftersom det "inte ansetts lämpligt vägvisning till kulturpark". Området saknar kulturmiljövärde av riksintresse. Här finns tolv 3,5 meter höga granitblock med psalmer inhuggna. Parken gjordes av en privatperson för att skapa ett rum i naturen för eftertanke. Många vandrare på sörmlandsleden passerar förbi och man kan fortfarande titta in på parken även om den inte är öppen för allmänheten.

Landskap: Södermanland
Län: Södermanland
Kommun: Nyköping
Ort: Wreta gård

Övrigt: OBS PLATSEN HAR BLIVIT STÄNGD FÖR ALLMÄNHETEN. Det går dock bra att titta in på ängen från vägen.

Typ: Monument

Terräng: Lätt terräng
Länk: http://www.desjungandestenarna.se/
Decimalkoordinater: 58.81267, 17.07326
Koordinater grader: 58°48'45.612 N , 58°48'45.612 Ö




Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.