Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: Alsgruvan

Beskrivning: En nedlagd gruva som har en ingång alldeles synlig från riksväg 224. I gruvan bröts malm mellan 1800 och 1900 talet. I gruvan bröts koppar och nickel. Stollgången är 100 meter lång. Ta med stövlar och ficklampa vid besök till denna lättillgängliga gruva i Södermanland.

Landskap: Södermanland
Län: Södermanland
Kommun: Gnesta
Ort: Mälby

Övrigt:

Typ:

Terräng: Ingen information ännu.
Länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alsgruvan
Decimalkoordinater: 59.0205, 17.33256
Koordinater grader: 59°1'13.8 N , 59°1'13.8 Ö
Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.