Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: Kungastenarna

Beskrivning: Denna märkliga steninstallation är okänd för många, även för de boende i området trots att man kanske passerar på vägen dagligen. Det är höljt i dunkel när stenarna placerades där de är och även av vem och varför. Platsen där de återfinns är precis vid en väg som leder in mot Sanda gård vid en holme av skog som gränsar mot åkerlandskapet runt omkring. Stenarna är inte enormt stora, vi vill inte drista oss att kalla dem små med risk för att bli drabbat av någon mystisk förbannelse men de är ändå väldigt intressanta där de står upprullade eller på högkant på det lilla stenpartiet. Det finns självklart en mängd teorier kring stenarnas uppkomst och varande. En är att en kung ska ha frekventerat Sanda gård för nattliga kärleksbesök vilket ska ha resulterat i oäkta barn. Stenarna ska då ha rests för varje barn som hade fötts. Hur som helst är det just alla dessa frågetecken som gör att stenarna ändå blir ganska intressanta i sin enkelhet.

Landskap: Södermanland
Län: Stockholm
Kommun: Österhaninge
Ort: Haninge

Övrigt:

Typ: Natur

Terräng: Ingen information ännu.
Länk:
Decimalkoordinater: 59.133553, 18.186468
Koordinater grader: 59°8'0.79079999999999 N , 59°8'0.79079999999999 Ö
Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.